Κινέζοι επιστήμονες, όσοι τρώνε περισσότερο ψάρι, διατρέχουν κατά 21% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο ορθόν και μόνο 4% στην περίπτωση του καρκίνου στο κόλον (μόνο 4%).Κατά μέσον όρο η τακτική κατανάλωση ψαριού μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και αυτό αφού προηγουμένως έχουν απομονωθεί άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η προχωρημένη ηλικία, η κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος (βασική αιτία για αυτή τη μορφή του καρκίνου), το επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό κ.α.Για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα 41 δημοσιευμένων παλαιότερων ερευνών για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, από όλον τον κόσμο.
Σάββατο 12 Μαΐου 2012
Ψάρι, το όπλο για την καταπολέμηση του καρκίνου
Κινέζοι επιστήμονες, όσοι τρώνε περισσότερο ψάρι, διατρέχουν κατά 21% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο ορθόν και μόνο 4% στην περίπτωση του καρκίνου στο κόλον (μόνο 4%).Κατά μέσον όρο η τακτική κατανάλωση ψαριού μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και αυτό αφού προηγουμένως έχουν απομονωθεί άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η προχωρημένη ηλικία, η κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος (βασική αιτία για αυτή τη μορφή του καρκίνου), το επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό κ.α.Για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα 41 δημοσιευμένων παλαιότερων ερευνών για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, από όλον τον κόσμο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου